مسیر یادگیری برنامهنویسی معمولا اولش با اشتیاق و کنجکاوی شروع میشه و در ادامه با سیلی از استرسها و نگرانیها همراه میشه. افرادی در این زمینه پیشرفت میکنن که بتونن این موارد رو بشناسن، درک کنن و برطرفشون کنن.
توی این مقاله قصد دارم تا لیستی از معمولترین استرسهایی که در مسیر یادگیری برنامهنویسی سراغمون میاد رو باهاتون به اشتراک بذارم و راهحل مقابله با هرکدوم رو هم برحسب تجربهای که در این زمینه دارم بهتون بگم. 🤓
قبل از اینکه بریم سراغ لیست نگرانیها، یه معرفی از خودم میکنم که بیشتر با من آشنا شید. همچنین میخوام بدونین که این نگرانیهایی که براتون آوردم بین همه تقریبا یکسانه و پیش میاد. این ماییم که باید بدونیم طبیعیه و از پسشون بربیایم و از یه جایی به بعد با وجودشون احساس راحتی کنیم و حتی بتونیم اونها رو رد کنیم و بهشون بیتوجهی کنیم.
من کی هستم؟
من محمد عرفان رنجبران هستم و بصورت تخصصی در زمینه Front-end development فعالیت میکنم. از سال ۹۵ وارد حوزه IT شدم و برنامهنویسی رو با یادگیری Python آغاز کردم و به مرور با تکنولوژيهای بیشتری آشنا شدم. الان که دارم این مقاله رو براتون مینویسم، React کار میکنم و از فعالیتی که دارم خوشحالم. 😜
لیست استرسهای شایع بین همه برنامهنویسان
من هنوز هیچی بلد نیستم و باید یه عالمه مطلب یاد بگیرم 😥
این مورد یکی از اون چیزاییه که قطعا به سراغ خیلیها میاد، مخصوصا توی این دوره زمونه که تکنولوژیها انقدر زیاد شده که برای یادگیری یه بخش جزئی از برنامهنویسی (مثلا برنامهنویسی وب بخش Frontend) نیازه که ابزارها، زبان و فریمورکهای زیادی رو تست و یادبگیریم.
اما نباید نگرانش باشید. چرا؟ چون شما قرار نیست یک شبه همه این تکنولوژیها و ابزارها رو یاد بگیرید و اصلا قرار هم نیست با همه اینا کار کنید هر روز. نکته اینجاست که شما هرچقدر که از اثر مرکب استفاده کنید برای یادگیری و پیشرفت، موفقتر خواهید بود و پایه بهتری از برنامهنویسی برای خودتون میسازید؛ کافیه هر روز فقط یک قدم به سمت هدفتون پیش برید.
اگر نمیدونی اثرمرکب چیه، کافیه روی لینک زیر کلیک کنی و بهش سر بزنی و خلاصشو خیلی مفید و مختصر بخونی و یادبگیری. اثر مرکب یکی از اون ابزارهاییه که من شخصا خیلی ازش استفاده میکنم توی زندگیم و تاثیرشو به چشم دیدم. مشاهده مقاله خلاصه کتاب اثر مرکب
از پسش بر نمیام، خیلی سخته 😖
ورود به دنیای برنامهنویسی و شروع یادگیریش واقعا چالشبرانگیزه. همونطوری که یادگیری یک زبان جدید مثل فرانسوی، آلمانی و غیره در ابتدا کار سختیه، برنامهنویسی هم همینه؛ به هرحال شما دارید یک زبان تعامل جدید یاد میگیرید، زبان تعامل با کامپیوترها.
پس عقب نکشید. آگاه باشید که این احساس موقتیه و هرچقدر که جلوتر میرید کمرنگتر میشه و از یه جایی به بعد انقدر این مفاهیم شبیه هم میشه و براتون جا میفته که هم سرعت یادگیریتون بالا میره هم راحتتر میشه.
هیچوقت به خودتون نگید “از پسش بر نمیام”. در عوض به خودتون یاداوری کنید که شاید الان براتون مفاهیم گُنگ و نامفهوم باشه، اما همه از این مرحله کارشون رو شروع میکنن و در ادامه عمیقتر میشن روی مباحث مختلف. اینا همش طبیعیه 😉
از من دیگه گذشته. دیر شده برای یادگیری برنامهنویسی 🥲
این تفکر خیلی مخربه! این اصلا درست نیست که شما بخاطر سن و سالی که دارید (یا کم یا زیاد) از خواستهتون دست بکشید و سن رو خیلی جدیتر از چیزی که هست تصور کنید. اگر دوست دارید برنامهنویسی رو یاد بگیرید، پس انجامش بدید. چه اهمیتی داره که چند سالتونه یا توی چه برههای هستید؟
هرچقدر که شما سنتون بیشتر میشه قدرت تجزیه و تحلیلتون هم بالاتر میره پس عملا انگار که چیزی رو از دست ندادید. دست به کار بشید، فقط به همین فکر کنید. برنامهنویسهای بسیاری همین الان که دارید این مقاله رو میخونید وجود دارند که ۸۰ سال سن دارن!! پس نگران چی هستید؟
خیلی چیزا باید یاد بگیرم
در حال حاضر بخاطر رشد و پیشرفت تکنولوژیهایی که استفاده میشن، حجم مطالبی که باید یاد بگیریم بعنوان برنامهنویس خیلی زیاد شده، قبول دارم 😅 اما این مساله خیلی هم جدی نیست!
دلیلش هم اینه که شما در ابتدا باید بتونین مبانی رو به خوبی یاد بگیرید. با همون مبانی میتونین کار پیدا کنید و مسیرتون رو آغاز کنید. بقیه تکنولوژیها رو هم میتونین در ادامه مسیر یاد بگیرید و حتی خیلی چیزا هستن که یادگیریشون بیشتر از دو سه روز زمان نمیبره.
هرچقدر هم جلوتر برید سرعت یادگیریتون بیشتر میشه و چیزای جدید رو با سرعت بیشتری یاد میگیرید. پس نگران نباشید 😁
نتیجهگیری
این مقاله مدام بهروزرسانی میشه و مطالب بیشتری بهش اضافه میشه تا غنیتر و جامعتر بشه. اگر موردی توی ذهنتون هست که در حال حاضر توی مقاله نمیبینید، کافیه تا با من از طریق لینکدین ارتباط برقرار کنید و سوالتون رو بپرسید.
برای مشاهده لینک راههای ارتباطی من، به صفحه درباره من مراجعه کنید.